Slättö investerar i gröna bostäder i Finland tillsammans med Peab

Slättö och Peab etablerar ett JV-bolag avseende utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.

Slättö etablerar genom affären sin första bostadsinvestering i Finland. JV-bolaget kommer att ägas till lika delar av Slättö Core Plus AB (“Slättö”) och Peab AB (“Peab”) och parterna har en gemensam ambition att växa portföljen med fokus på större städer i Finland. Det initiala förvärvet består av två bostadsprojekt i Vanda respektive Åbo om sammanlagt 178 lägenheter samt 705 kvm kommersiell area i starka kommunikationslägen. Tillträde beräknas ske i slutet av 2023. Samtliga fastigheter byggs av Peab och kommer att miljöcertifieras.

– Vi ser affären som en utmärkt möjlighet att accelerera vår satsning i Finland. Att etablera ett strategiskt JV med en skicklig projektutvecklare är helt i linje med vår strategi avseende hur vi vill fortsätta växa geografiskt utanför Sverige inom segmentet gröna bostadsfastigheter, kommenterar Christian Bratt, affärsområdeschef bostad på Slättö.

– Det är fint att börja samarbete med Slättö också i Finland. De här projekten som nu ska genomföras är även viktiga för Peab i Finland avseende miljöcertifierade bostadsprojekt, säger Juha-Pekka Eskola, affärsenhetschef Peab projektutveckling Finland.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:
  Christian Bratt, Affärsområdeschef Bostad
  Telefon: +46 72 452 76 79
  christian.bratt@slatto.se

  Juha-Pekka Eskola, Affärsområdeschef Peab Bostad, Finland
  Telefon: +358 400 381 953
  juha-pekka.eskola@peab.fi

  För koordination, vänligen kontakta:
  Daniel Lyckhammar, Marknadschef, via e-post: daniel.lyckhammar@slatto.se