Erik Dansbo ny CIO och partner hos Slättö

Slättö har rekryterat Erik Dansbo som investeringschef, CIO. Han blir även partner i bolaget.

Erik Dansbo kommer närmast från Cushman & Wakefield där han var partner och före det var han partner på Catella Corporate Finance. Erik har även arbetet med investeringar på Areim. Erik är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm med en MsC i Finance.

– Jag välkomnar Erik till teamet. Vi vill fortsätta att utveckla vår verksamhet med goda resultat och ett högt engagemang. Erik med sin breda erfarenhet och kompetens är en viktig rekrytering för oss, säger Johan Karlsson, vd och grundare, Slättö.

2018 var ett transaktionsintensivt år både avseende förvärv och försäljningar. Slättös fonder investerade omkring 2,5 miljarder kronor och parallellt med investeringarna i nya affärer avyttrades tillgångar till ett samlat värde om drygt 3,2 miljarder kronor.

– Vårt kunnande inom affären för bostäder och i synnerhet hyresrätter är en styrka där vi visat ett bra track-record sedan starten. Den förmågan avser vi att fördjupa ytterligare. Sedan något år tillbaka har vi ett breddat mandat och förtroende mot investeringar även i kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. Med Erik hos oss skapar vi möjlighet för fortsatt höga ambitioner, avslutar Johan Karlsson.

– Slättö präglas av en starkt entreprenörsdriven anda vilket tilltalar mig. Jag ser framemot att tillsammans med Johan och övriga duktiga medarbetare utveckla och bredda Slättös verksamhet, säger Erik Dansbo, nytillträdande CIO, Slättö.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Karlsson via e-post: johan.karlsson@slattoforvaltning.se
Erik Dansbo via e-post: erik.dansbo@slattoforvaltning.se

Koordination via:
Mårten Granberg, tel. mobil. 070-764 01 00

Besök även: www.slattoforvaltning.se