Stor satsning på solceller när Evolv och Budbee färdigställer tre nya logistikterminaler

Evolv, Slättös plattform för logistikfastigheter, och Budbee storsatsar på grönare logistikanläggningar med bland annat solceller från LUMA Energy. Hösten 2022 färdigställs tre nya moderna och effektiva terminaler i Almnäs Logistikpark i Södertälje Kommun, Stigamo Logistikpark strax söder om Jönköping (i Vaggeryds Kommun) och vid Landvetter Flygplats strax öster om Göteborg (i Härryda Kommun).

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Evolv. För oss som arbetar aktivt med gröna leveranser är det en självklarhet att våra terminaler ska förses med förnyelsebar el från solcellsanläggningar på taken och vi är stolta över det, säger Pontus Håstlund, nordisk General Manager på Budbee.

Taken kommer att fyllas med solceller på totalt cirka 1,4 Megawatt, vilket motsvarar cirka en och en halv fotbollsplan i takyta. Solcellsanläggningarna kommer att producera lika mycket el som logistikanläggningarna förväntas förbruka.

– Vi utvecklar och förvaltar moderna logistikfastigheter med stora platta tak. Då är solcellsanläggningar på taken en självklarhet av både kommersiella, hållbarhetsmässiga och energiförsörjningsmässiga skäl. Budbee har ett ambitiöst hållbarhetsarbete som till fullo linjerar med våra mål som bland annat säger att samtliga nyproduktionsprojekt ska miljöcertifieras och förses med solceller, säger Lars Axelsson, Head of Evolv och partner på Slättö.

LUMA Energy har försett flera av Evolvs fastigheter med solceller tidigare och fler solcellsprojekt är under planering.

– Vi är glada och stolta att samarbeta med Evolv och Budbee som tillsammans bidrar till en mer förnybar framtid genom att producera sin egen el med hjälp av solceller. Evolv är en medveten fastighetsägare som aktivt arbetar med hållbart byggande och innovativa fastigheter, i kombination med en kraftig tillväxt. Det är spännande att få följa och delvis vara med på deras resa, säger Hugo Larsson, vice vd och medgrundare på LUMA Energy.

Om Budbee
Budbee är ett svenskgrundat tech-bolag som sedan starten, 2016, har arbetat utifrån missionen att skapa en enklare e-handelsupplevelse. Med självlärande system och skräddarsydda algoritmer når Budbee mer än 35 miljoner människor och mer än 7 miljoner unika konsumenter har hittills använt bolagets tjänster.

Om Evolv
Evolv är ett fastighetsbolag med inriktning på förvaltning och utveckling av logistik- och industrifastigheter. Evolv är en del av Slättö och har idag en fastighetsportfölj med ett fyrtiotal kommersiella fastigheter med tyngdpunkt i Stockholm, Mälardalen, Östergötland, Sydsverige och Finland.

Om Slättö
Slättö är en partnerägd förvaltare av alternativa investeringsfonder med fokus på fastigheter i Norden. Slättö förvaltar tillgångar för över 16 miljarder kronor. Sedan starten har Slättö rest åtta fonder och genomfört mer än 100 transaktioner med ett totalt transaktionsvärde på mer än 30 miljarder kronor.

Om LUMA Energy
LUMA Energy har under flera år lett utvecklingen av solcellsanläggningar till kommersiella fastigheter i Sverige. LUMA omvandlar fastigheter till aktiva spelare på elmarknaden och hjälper fastighetsägare att minska kostnader, öka intäkter och nå grön certifiering med förnybar el.

För mer information om projektet, vänligen kontakta:
Lars Axelsson, Head of Evolv och Partner, Slättö
Tel: +46 70 205 91 32
E-post: lars.axelsson@evolvproperty.se

Hugo Larsson, vVD, LUMA Energy
Tel: +46 76 800 20 81
E-post: hugo.larsson@luma.energy

För koordination, vänligen kontakta:
Annachiara Torciano, Head of ESG and Communications
Tel: +46 76 696 25 88
E-post: annachiara.torciano@slatto.se

Go back