Slättö och Budbee utvidgar sitt samarbete – installerar utomhusskåp vid Slättös bostadsfastigheter

I september skapade Slättö och Budbee, genom logistik- och lagerplattformen Evolv, ett joint venture för att utveckla nya gröna last mile-terminaler. Nu står det klart att samarbetet utvidgas i och med att Slättö upplåter mark i anslutning till sina bostadsfastigheter för Budbees nya utomhusskåp. Initiativet blir starten på utrullningen av en helt ny tjänst i Budbees produktportfölj.

Nyligen stod det klart att ett joint venture skapats mellan Slättö och Budbee, för att gemensamt finansiera, utveckla, äga och förvalta logistikterminaler i strategiska lägen.

I dag meddelas att partnerskapet utvidgas, i och med att Slättö och Budbee har kommit överens om ett strategiskt samarbete kring utomhusskåp i anslutning till Slättös bostadsfastigheter. Slättö har en växande portfölj av bostadsfastigheter runtom i Sverige och nu påbörjas arbetet med att gå igenom beståndet i regioner där båda bolagen är verksamma. Därefter kommer utrullningen av utomhusskåp ske löpande.

– Vi ser denna tjänst som en naturlig utveckling av vårt erbjudande och kommer att inkludera utomhusskåpen i projekteringsfasen framgent. Den moderna handeln eskalerar online och samarbetet innebär en utökad närservice för våra hyresgäster. Budbee Box går hand i hand med vår vision om att göra våra bostadsfastigheter mer attraktiva och hållbara, kommenterar Tommy Jansson, Head of Asset Management på Slättö.

  Budbee fokuserar på hållbara och smidiga leveranser från e-handeln och har verksamhet på fem marknader. Leveranser görs både till hem och paketskåp, så kallade Budbee Box. Tjänsten bygger på fossilfria leveranser och finns i dagsläget i butiker och gallerior runt om i Sverige.

  – Detta samarbete innebär att vi inleder utrullningen av Budbee Box utomhus. Detta är ett viktigt komplement till vårt befintliga utbud av tjänster, och gör att vi kan ge våra kunder mer flexibilitet eftersom de kan hämta upp och returnera sina paket 24 timmar om dygnet, men ger också kortare ledtider eftersom våra chaufförer kan hämta och lämna paket med en ökad frekvens, säger Pontus Håstlund, nordisk General Manager på Budbee.

  Om Slättö
  Slättö är en partnerägd förvaltare av alternativa investeringsfonder med fokus på investeringar inom nordiska fastigheter.

  Om Budbee
  Founded in 2015, Budbee is a Sweden-based tech company aiming to create the best e-commerce experience from check-out to delivery. Charged with a self-learning system and bespoke algorithm, Budbee reaches more than 30 million people in Sweden, Finland, Denmark, Belgium, and the Netherlands – either through parcel lockers or home deliveries. So far Budbee has served more than 3 million unique customers with same or next day deliveries using bikes, electrical vehicles, and biofuels. Budbee’s services are used by hundreds of large e-commerce companies, including ASOS, Zalando, Inditex and H&M.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:
  Tommy Jansson, Head of Asset Management Slättö
  Telefon: +46 73 395 66 82
  tommy.jansson@slatto.se

  Ann Sonne, VP of Communication Budbee
  Telefon: +46 8 122 503 40
  ann.sonne@budbee.com

  För koordination, vänligen kontakta:
  Daniel Lyckhammar, Head of Marketing, via e-post: daniel.lyckhammar@slatto.se

  Go back