Slättö erhåller markanvisning i Västerås

Slättö Förvaltning har erhållit en markanvisning av fastighetsnämnden i Västerås stad. Slättö var en av de byggherrar som fick markanvisning i Öster Mälarstrands nästa etapp och tilldelades kvarter 1 och 4 om totalt 6 000 kvm BTA.

Detaljplan 1797 Kajstaden innehåller i sin helhet ca 700 lägenheter. Området är beläget öster om Kokpunkten och Kraftverkshamnen. Första byggstart vilket inkluderar förskolekvarteren är beräknad till våren 2016 medan huvuddelen påbörjas hösten 2016.

Fastighetsnämndens ordförande Magnus Edström kommenterade beslutet vid en pressträff fredagen den 16 oktober 2015;

– I denna markanvisning har fastighetsnämnden testat nya grepp med syftet att fokusera på en hållbar stadsdel. Vi har fått in förslag som kommer att ge kvalitetsbostäder från byggherrar som visar upp det bästa kunnandet inom byggbranschen, säger Magnus Edström ordförande i fastighetsnämnden.

– Vi på Slättö välkomnar beskedet om att vi tilldelats del i Öster Mälarstrands nästa etapp. Det är glädjande att vinna förtroende bland kommunerna, detta var vår tredje markanvisning hittills under 2015. Nu ser vi fram emot att nu fortsätta planeringen och genomföra projektet, säger Henrik Nordlöf, vice vd för Slättö Förvaltning.

För ytterligare information:

Johan Karlsson tel. mobil. 070 363 55 09 eller E-post: johan.karlsson@slattoforvaltning.se

Henrik Nordlöf, tel. mobil. 070 368 80 49 eller E-post: henrik.nordlof@slattoforvaltning.se

För koordination: Mårten Granberg, tel. mobil. 070 764 01 00

Besök även: www.slattoforvaltning.se