Slättö avyttrar bostadsfastighet i Uppsala

Slättö har frånträtt en hyresbostadsfastighet i Uppsala till Niam. Projektet Senapsfabriken är centralt belägen i Uppsala där stadsdelen Kungsängen har gått från att vara stadens industriområde till att ha utvecklats till ett levande och attraktivt bostadsområde med flera aktörer representerade. Den nya stadsdelen har gångavstånd till både resecentrum, Fyrisån och områdets alla caféer, restauranger och parker.

Fastigheten som Niam förvärvar utgörs av ett bostadskvarter i åtta plan med totalt 318 hyresbostäder om 1–4 rum och kök, tre lokaler samt underliggande garage. Projektet är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver och total uthyrningsbar yta uppgår till 13 852 kvm, varav 519 kvm utgör lokalyta.

– Från att tidigare ha varit stadens industricentrum med tegelhus och verkstäder är Kungsängen nu ett av Uppsalas mest levande och attraktiva bostadsområden med breda gator och mycket grönska. Senapsfabriken är ytterligare ett lyckat projekt med god lönsamhet som nu färdigställts och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över attraktiva och energieffektiva hyresrätter till Niam, säger Erik Dansbo, investeringschef på Slättö.

– Vi är glada att kunna förvärva dessa yt- och energieffektiva lägenheter från Slättö. Bostäderna ligger i ett omtyckt område som passar utmärkt till vår bostadsportfölj. Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en attraktiv miljö att bo och leva i och här finns bostäder för allas behov, kommenterar Erik Rydström, fondchef på Niam.

Mannheimer Swartling och Nordanö har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen. Cederquist var legal rådgivare till Niam.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Dansbo, Partner och investeringschef
Telefon: +46 70 775 60 69
E-post: erik.dansbo@slatto.se

För koordination, vänligen kontakta:
Daniel Lyckhammar, Marknadschef, via e-post: daniel.lyckhammar@slatto.se

Besök även: www.slatto.se

Go back