Fredrik Eliasson rekryteras som fondchef till nya strategin Slättö Core+

Slättö startar en ny diversifierad fond, Slättö Core+, med långsiktig investeringshorisont och ett nordiskt mandat. Fredrik Eliasson blir fondchef för den nya strategin.

Fredrik Eliasson med tidigare erfarenhet som fondförvaltare på Aberdeen Asset Management, rådgivare på Catella och senast i rollen som VD för och medgrundare av Viva Bostad, blir ansvarig för ett nytt investeringsmandat hos Slättö.

Fonden Slättö Core+ har ett långsiktigt investeringsperspektiv och målet är att skapa en stor, väldiversifierad fastighetsportfölj med både bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter.

– Jag välkomnar Fredrik som med sin seniora profil ytterligare kompletterar vårt redan starka team. Fredriks erfarenhet och breda kompetens, i kombination med hans goda track record från investeringar har bidragit starkt till intresset för vår pågående kapitalanskaffning, kommenterar Slättös vd Johan Karlsson.

– Ankarinvesterarna i Slättö Core+ är främst institutioner som investerat med oss tidigare och som nu ger oss ett utökat mandat avseende volymer, geografi och fastighetstyper. Vi är glada och ödmjuka inför förtroendet och välkomnar samtidigt ett antal nytillkomna investerare. Parallellt med kapitalanskaffningen utvärderar vi ett stort antal investeringar, varav flertalet är off-market. Vi räknar med att genomföra fondens första investeringar i närtid, berättar Slättös investeringschef Erik Dansbo.

– Det känns roligt att ansluta till en så framgångsrik fastighetsinvesterare som Slättö, präglad av ett driv och en framåtanda som jag värdesätter. Jag ser fram emot att arbeta med Slättö-teamet och att tillsammans bygga upp en attraktiv fastighetsportfölj. Bredden i både fondens investeringsmandat och rollen attraherar mig, kommenterar Fredrik Eliasson.

Danske Bank och JLL agerar Joint Bookrunners i samband med kapitalanskaffningen. Roschier och Svalner agerar legala rådgivare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Karlsson via e-post: johan.karlsson@slattoforvaltning.se
Erik Dansbo via e-post: erik.dansbo@slattoforvaltning.se
Fredrik Eliasson via e-post: fredrik.eliasson@slattoforvaltning.se

För koordination, vänligen kontakta:

Daniel Lyckhammar via e-post: daniel.lyckhammar@slattoforvaltning.se

Besök även: www.slattoforvaltning.se

Go back